Tudástár

Kondenzációs kazán szerelő

A kondenzációs kazán szemben a szokványos gázkazánokkal, akár 20-35 %-os megtakarítást is produkálhat. A kondenzációs gázkazán elődeivel szemben jóval magas hatásfokot képes elérni, különösen igaz ez a +5 – 0 Celsius fok közötti hőmérséklet tartományban, márpedig egy fűtési szezonon belül ez a hőmérséklet tartomány sokkal gyakoribb, mint például a -24 Celsius fok.

A kondenzációs kazán szerelő csak akkor üzemelheti be a kondenzációs kazánt, ha arra jogosultsággal is rendelkezik. Akadnak azonban olyan kondenzációs kazán márkák is, melyek üzembehelyezését a gyártó cég csak a szakszerviz munkatársainak engedélyezi. Erre azért is érdemes odafigyelni, mert ellenkező esetben nem vállalja a gyártó cég a garanciát. A kondenzációs kazán szerelő a készülék installálásakor a műszaki beállítások elvégzése után a rendszer optimális működését leteszteli. Ezzel azonban csak a kötelező karbantartási munkáig ér véget a feladata, melyre minden évben legalább egyszer szükség van.

Röviden, tömören........

A kondenzációs kazán szerelő kulcsfontosságú szakember az energiahatékony fűtési rendszerek kiépítésében. Ő tapasztalattal rendelkezik a kondenzációs kazánok telepítésében, csatlakoztatásában és beüzemelésében.

A szakember szerepe elengedhetetlen a hatékony és környezetbarát fűtés biztosításában. A kondenzációs kazánok a fűtési folyamat során a füstgázokból visszanyerik a hőt, ami energia-megtakarítást eredményez. A megbízható kondenzációs kazán szerelő garantálja az optimális működést és a kifogástalan fűtési élményt az épületben. Bízza szakemberre a kondenzációs kazán telepítését és élvezze az energiahatékony és környezetbarát fűtést!

Kondenzációs kazán szerelő Budapest

A kondenzációs kazán szerelő Budapest területén teljes körű gázszerelési szolgáltatást nyújt a lakosság számára.

Amennyiben Ön egy kazáncserét hajt végre, mert fűtési rendszerét korszerűsíteni szeretné, feltétlenül keressen egy gyakorlattal rendelkező kazánszerelő szakembert, akire bizalommal rátestálhatja a régi kazán leszerelését, az új kazán beszerzését, annak üzembehelyezését, valamint a szükséges adminisztrációs feladatokat is, lásd a jogszabályban meghatározott, kötelező kéménybélelést követő kéményseprői szakvélemény beszerzése, mely az installálás előfeltétele.

A kondenzációs kazán szerelő Budapest vonzáskörzetében szakszerűen elvégzi a gázüzemű készülékek üzembehelyezését, elhárítja az előforduló meghibásodásokat. Ezen felül az éves szinten előírt karbantartási munkafolyamatok is az ő hatáskörébe tartoznak.

Egy esetleges gázszivárgás komoly veszélyt jelenthet, ezért ennek észlelésekor értesítse az illetékes kazán szerelő szakembert, aki késedelem nélkül kiszáll a helyszínre és megszünteti a gázszivárgást.

Miért minket válasszon?

Számos oka van miért vagyunk a legjobb választás az Ön számára, így csak néhányat sorolunk fel:

  1. Szakértő és tapasztalt csapat vagyunk. Megfelelő képzettségünk és szakértelmünk van klíma telepítés tekintetében. Megbízhatóak és leinformálhatóak vagyunk.
  2. Minőségi munkát végzünk. Minden klíma telepítés a legjobb minőségben és precízen történik. Munkáinkat referenciákkal tudjuk igazolni.
  3. Minden esetben figyelembe vesszük az egyedi igényeket. Minden munka más, ezért rugalmasan alkalmazkodunk az Ön igényeihez.
  4. Gyorsan és hatékonyan dolgozunk. Tudjuk, hogy az idő mindenkinek fontos, ezért igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni a klíma telepítést.
  5. Az általunk elvégzett munkára garanciát vállalunk, valamint külön megállapodás alapján elvégezzük az időszakos karbantartási munkákat is.

Válasszon minket, biztosan a legjobb szolgáltatást kapja a legjobb minőségben.

Kérjen személyre szabott árajánlatot!

72 órán belül személyre szabott árajánlat!

Kondenzációs kazán kivitelezés ár

Egyetlen szakember sem tud pontos kondenzációs kazán kivitelezés ár tekintetében nyilatkozni. A kondenzációs kazánok különböző típusai sorakoznak az üzletekben. Ezek közül kell az Ön igényeihez és a tervezett fűtési rendszeréhez kiválasztani a legmegfelelőbbet. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha az épületgépész szakember minden szükséges információ birtokában van, azaz felmérte a helyszínt és a lehetőségeket.

A kondenzációs kazánok tekintetében számolni kell még a kéménybélelés költségével is, ugyanis ezt már 2016. óta jogszabály írja elő, melyet szigorúan be kell tartani. Az elkészült kéménybélelésről be is kell szerezni az illetékes kéményseprő vállalattól a szakvéleményt, mely egyben a kondenzációs kazán installálásának előfeltétele is.

A kondenzációs kazán kivitelezés ár tartalmazza a kazán árát, annak beszereléséhez felhasznált anyagok költségét, valamint a kazánszerelő munkadíját is. A szakemberek különböző munkadíjjal számolhatnak, vegye ezt figyelembe, amikor árajánlatot kér.

Klíma
szerelés

Hőszivattyús
rendszerek

Épületgépészet,
kazánszerelés

Gyakori kérdések

Kondenzációs kazán szerelés ár

Az elavult régi kazánok esetében sosem lehetünk nyugodtak, mikor válik üzemképtelenné, még rosszabb esetben akár veszélyessé is. A másik komoly veszély a szén-monoxid mérgezés, mely sajnos napjainkban is szedi áldozatait. Az épületgépészek megszívlelendő tanácsa, hogy ki-ki lehetőségéhez képest mielőbb szabaduljon meg az elavult gázkazántól, cseréltesse azt egy korszerű kondenzációs kazánra. Természetesen ez komolyabb anyagi ráfordítással is járhat, de mindenképpen ésszerű így cselekedni. Egy kondenzációs kazán lényegesen kevesebb földgáz felhasználásával sokkal nagyobb hatékonyságot képes elérni, mégpedig a zárt rendszerben végbemenő kondenzációs folyamatnak köszönhetően. A szén-monoxid mérgezés veszélyétől sem kell tartani, ha kondenzációs kazán látja el otthona fűtési rendszerét. A kondenzációs kazán szerelés ár több tényezős, ezért nem lehet légből kapott árat mondani. Kondenzációs kazán szerelés ár egyik legkomolyabb tétele a kiválasztott kazán típusa. Ezen felül a szerelési anyagok költsége, valamint az épületgépész szakember munkadíja is részét képezi az árnak. Még egy fontos tétel van ezen kívül, az pedig a kéménybélelés, mely nélkül nem lehet beüzemelni a kondenzációs kazánt.

Kondenzációs kazán vélemények

Akár a hatékonysági fokot vesszük alapul, akár az energiahatékonyságot nézzük, a kondenzációs kazán vélemények egyértelműen pozitívak. A kondenzációs kazánok biztonságos üzemelésűek, szemben a hagyományos gázüzemű kazánokkal, rendkívül hatékonyak, energiafelhasználásuk alacsony. Míg a hagyományos gázkazán esetében kizárólag csak a fűtőanyag kerül felhasználásra a hő előállításához, addig a kondenzációs kazánok a füstgázból is nyernek ki hőenergiát. Ennek köszönhetően a kéményen át távozó égéstermék hőfoka is alacsonyabb. A környezetszennyezés szempontjából sem elhanyagolható, örvendetes tény, hogy a kisebb energiafelhasználás eredményeképpen, a környezetbe is kevesebb környezetkárosító anyag kerül. A kondenzációs kazán vélemények alapján összegezhető, hogy a fűtési számlák jóval alacsonyabbak, ezáltal a kondenzációs kazán beruházására fordított összeg néhány éven belül megtérül. Az energia-, és költséghatékonyság mellett fontos tény, hogy még az ökológiai lábnyomot is csökkenteni tudjuk.

Kondenzációs kazán kémény kialakítása

Az Európai Unió már 2015-ben jogszabályban rendelkezett a beszerelhető kazánok vonatkozásában. Ezt követően, 2016-ban Magyarországon is szigorítottak a vonatkozó jogszabályon. A jogszabály előírja, hogy kizárólag az a gázüzemű kazán építhető be, melynek szezonális hatásfoka eléri a minimum 86 %-ot. Bár a kazánok nincsenek bekorlátozva, köztudott, hogy ezt a magas hatásfokot egyedül a kondenzációs kazánok tudják teljesíteni. A jogszabály azt is meghatározza, hogy kondenzációs kazán telepítésekor kéménybélelésre van szükség. Míg a régebbi turbós gázüzemű kazánok füstelvezető kürtője egy nagy csőből állt, addig a kondenzációs kazánok installálásához két csövet írnak elő. A két csőre azért van szükség, mert az egyik cső a füstgáz elvezetéséről kell, hogy gondoskodjon, míg a másik csövön a friss levegő jut be. A kondenzáció folyamán a pára lecsapódik, ezért a kémény korrodálódását meg kell akadályozni a vonatkozó előírásoknak megfelelően kialakított kéménybélelési technikával.

Kondenzációs kazán kémény engedély

A lakáskorszerűsítésnek számos alternatívája van. Az egyik lehetőség, ha otthonunkat szakszerűen szigeteltetjük. Nem elegendő azonban csak a homlokzatot és a lábazatot szigeteltetni, éppoly jelentőséggel bír a tető szigetelése is. Ha a fűtési rendszerünk energiahatékonyságát szeretnénk még hatékonyabbá tenni, arra is különböző megoldások kínálkoznak. Ha az Ön otthonában is még egy hagyományos, elavult gázkazán üzemel, legfőbb ideje, hogy lecserélje egy korszerű kondenzációs kazánra. Ebben az esetben azonban már a tervezés során gondolni kell rá, hogy a meglévő kéménybe nem lehet bekötni a kondenzációs kazánt. Jogszabályban leírt módon lehetséges csak a kondenzációs kazán égéstermékét a szabadba kivezetni. Az előírás szerint kéménybélelést kell végrehajtani. A kondenzációs kazán kémény engedély köteles. Ez azt jelenti, hogy amint elkészült a kondenzációs kazán előírás szerinti kéménybélelése, be kell szerezni az illetékes kéményseprő vállalat szakvéleményét, melynek birtokában a kondenzációs kazánt üzembe lehet helyezni.

Legjobb kondenzációs kazán márka

A kondenzációs kazánok mindegyike modern technológiával készül, a mai kor elvárásainak messzemenően megfelelnek. A kondenzációs kazánok üzemelése biztonságos. A szokványos kazánokkal szemben, jóval hatékonyabb hatásfokkal üzemelnek lényegesen kevesebb energia felhasználásával. Mindegyik kondenzációs kazán típus megegyezik abban, hogy energia-, és költséghatékony üzemelésű. Remek alternatíva lehet akár egy fűtéskorszerűsítés végrehajtásakor vagy akár egy új otthon fűtési rendszerének kiépítésekor. Tudni kell azonban, hogy jogszabályi előírás határozza meg a szakszerű kéménybélelés elvégzését. Akár új otthon építéséről van szó, akár egy fűtéskorszerűsítésről, az épületgépész szakember véleményét kell kikérni, melyik a legjobb kondenzációs kazán márka az Ön otthonának fűtési rendszeréhez. Lehet a legjobb kondenzációs kazán márka beépítve az Ön otthonában, ha az Ön otthona nincs megfelelő módon leszigetelve vagy, ha nincs elvégezve a szakszerű, gyártó által meghatározott időközönként és módon előírt karbantartás. 

partnereink

Akikkel együtt dolgozunk!

Visszajelzések

Rólunk mondták

Szívesen és büszkén mutatunk néhányat Megbízóink visszajelzései közül!

Amikor megkerestük őket, még nem tudtuk pontosan, mi lehet a jó megoldás számunkra. A pontos munkavégzés mellett a tanácsokért és javaslatokért is hálásak vagyunk. Köszönet! Csak ajánlani tudom őket.

Hőszivattyús rendszer klímához

Köszönjük a tanácsokat, precíz munkát és korrekt hozzáállást. A csapat időben végzett, ahogy megígérték, maguk után rendet hagytak, amiért külön köszönet.

Fűtési rendszer korszerűsítése

Gyorsan választ kaptunk az ajánlatkérésünkre. Tisztáztuk a részleteket és elkezdődött a munka. Minden rendben volt, legközelebb is őket választjuk! Köszönettel a Varga család Érdről!

Egyszerűsített kazáncsere