Egyszerűsített kazáncsere

Általában két eset szokott előfordulni, az egyik, amikor az elavult kazánt különböző okokból már nem lehet megjavítani, nem marad más választásunk, mint lecserélteti modernebbre. A másik eset pedig, amikor a használatban lévő, energiafaló, korszerűtlen kazánunkat szeretnénk egy energia-, és költséghatékony, egyben még a használati melegvíz előállítására is képes kondenzációs kazánra cserélni. Bármelyik eset is álljon fenn, Önnek egy tapasztalt, jól képzett szakemberre van szüksége, akivel részletekbe menően mindent ki tud tárgyalni.

2019
óta

100+

kazán cserélve

Röviden tömören az egyszerűsített kazáncsere

Az egyszerűsített kazáncsere tulajdonképpen annyit jelent, hogy nincs szükség engedély beszerzésére. Ebben az esetben a vonatkozó, 11/2013. (II. 21.) NGM rendelet az irányadó, melyet szigorúan be kell tartani.

Egyszerűsített kazáncsere csak abban az esetben lehetséges, amikor a fogyasztói gázvezetékek nem kerülnek sem átalakításra, sem pedig cserére. Ügyelni kell arra is, hogy az új kazán besorolása ugyanolyan legyen, mint a régié volt, valamint, hogy az integrálásakor érvényben lévő műszaki, biztonsági követelményeknek maradéktalanul megfeleljen.

Egyszerűsített kazáncsere menete

Az egyszerűsített kazáncsere egy olyan folyamat, amely lehetővé teszi a kazán gyors és hatékony cseréjét az épületekben. Ennek a folyamatnak a lépései általában kevesebbek és egyszerűbbek, ami időt és költséget takarít meg.

Először is, a szakember felméri az épület fűtési igényeit és kiválasztja a megfelelő kazánt. A kiválasztott kazánt gyorsan telepíti a helyére, figyelembe véve a helyi előírásokat és biztonsági szabványokat.

Az egyszerűsített kazáncsere során a meglévő gáz- és vízvezetékeket általában felhasználják, amennyiben azok megfelelő állapotban vannak. Az égéstermékek elvezetése is egyszerűbb lehet, mivel a meglévő kéményt vagy kivezető csövet felhasználhatják.

Az egyszerűsített kazáncsere során a szakember rövid időn belül beüzemeli az új kazánt, majd ellenőrzi a rendszer működését.

Az egyszerűsített kazáncsere lehetővé teszi a gyors és hatékony kazáncserét, minimalizálva az épület zavarását és a költségeket. Ha az egyszerűsített kazáncserét megfelelően végezzük, garantálhatjuk az optimális és megbízható fűtést az épületben. Érdemes megbízni egy tapasztalt szakembert az egyszerűsített kazáncsere végrehajtásában a legjobb eredmény érdekében.

Egyszerűsített kazáncsere teljes ügyintézéssel

Egy kazáncsere nem csak a kazánkészülék cseréjével jár. Amint elhatároztuk magunkat a kazáncsere mellett, tanácsos mielőbb tapasztalt, megbízható kazánszerelő szakemberhez fordulni, hogy a pontos részletekkel kapcsolatban megossza velünk az összes tudnivalót.

Az egyszerűsített kazáncserével kapcsolatos főbb tudnivalókról az előző bekezdésben már ejtettünk szót, azonban, hogy még teljesebb képet kapjunk, mi mindent kell tudnunk ezzel a témakörrel kapcsolatban, az alábbiakban tovább is részletezzük.

Fontos tudni, hogy habár a gázkazán cseréje nem igényel gépészeti tervezést, annak szakszerű beüzemelését csak a rendeletben meghatározott, kompetens személy hajthatja végre.

Amennyiben az egyszerűsített kazáncsere teljes ügyintézéssel történik, a gázkazán cseréjét végző megfelelő szakképzettséggel és jogosultsággal rendelkező szakember magára vállalja a vonatkozó rendelet és szabályozások szerinti teljes körű adminisztratív feladatokat is, mellyel jelentősen megkönnyíti a tulajdonos dolgát.

Egyszerűsített kazáncsere 2023

Aki családi házban lakik, ismeri a mondást, a munka sosem fejeződik be, mert mire véget érne, kezdhetjük is elölről. Ez bizony nagy igazság. Az évek múlásával időszerűvé válik egy tisztasági festés, az elhasználódott kárpitok felújítása, de a sort még hosszan sorolhatnánk. Az eddig felsoroltak mind esztétikai dolgok, azonban természetesen nagyobb beruházásokat igénylő feladatok is várnak ránk. Idővel elérkezhet az elavulttá vált gázkazánunk cseréje is, mely nem csak nagyobb anyagi ráfordítást igényel, de különböző engedélyek beszerzésével, bejelentési kötelezettséggel is jár.

Amennyiben a gázkazán az Ön otthonában is cserére szorul, elsőként kazánszerelő szakemberhez kell fordulnia, aki részletesen informálja Önt, melyik az optimális gázkazán típus az Ön otthonához.

Egyszerűsített kazáncsere 2023 évben a vonatkozó rendeletben meghatározott módon és illetékes szakember által történhet, lásd a 11/2013. (II. 21.) NGM rendeletet. Az egyszerűsített kazáncsere 2023 –ban is csak a megfelelő szakirányú képzettséggel és jogosultsággal rendelkező épületgépész szakember által végezhető el.

Egyszerűsített kazáncsere Budapest

Egyre növekszenek a fosszilis energiaárak, nő a környezetszennyezés, ráadásul a globális felmelegedés hatása is mindinkább érezteti hatását. Ezek a tények sokunkat komolyan gondolkodóba ejtenek. Természetes elvárás és igény, hogy mi magunk is megtegyünk minden tőlünk telhetőt, hogy okosan gazdálkodjunk a Földünk kínálta kincsekkel. A fosszilis energiaforrások helyett válasszuk a megújuló energiaforrásokat, mely által a környezetvédelemhez is nagyban hozzájárulhatunk. Ennek ráadásul van másik pozitív eredménye is, mégpedig az, hogy több pénz maradhat a zsebünkben. Azt sem érdemes megvárnunk, hogy a korszerűtlen, nagy energiafogyasztású berendezéseink egyszer csak beadják a kulcsot. Ha anyagi lehetőségeink engedik, mielőbb le kell cserélni az energiafaló készülékeinket energiatakarékos, költségkímélő berendezésekre. Így van ez a régi, korszerűtlen kazánunkkal kapcsolatban is.

Egyszerűsített kazáncsere Budapest területén csak meghatározott esetekben lehetséges, azonban tudnunk kell, hogy ebben az esetben is van adminisztrációs teendő, illetve bejelentési kötelezettséggel is jár. Egyszerűsített kazáncsere Budapest területén csak az illetékességgel rendelkező földgázelosztó munkatársa hajthatja végre, lásd  11/2013. (II. 21.) NGM rendelet.

Miért minket válasszon?

Számos oka van miért vagyunk a legjobb választás az Ön számára, így csak néhányat sorolunk fel:

  1. Szakértő és tapasztalt csapat vagyunk. Megfelelő képzettségünk és szakértelmünk van klíma telepítés tekintetében. Megbízhatóak és leinformálhatóak vagyunk.
  2. Minőségi munkát végzünk. Minden klíma telepítés a legjobb minőségben és precízen történik. Munkáinkat referenciákkal tudjuk igazolni.
  3. Minden esetben figyelembe vesszük az egyedi igényeket. Minden munka más, ezért rugalmasan alkalmazkodunk az Ön igényeihez.
  4. Gyorsan és hatékonyan dolgozunk. Tudjuk, hogy az idő mindenkinek fontos, ezért igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni a klíma telepítést.
  5. Az általunk elvégzett munkára garanciát vállalunk, valamint külön megállapodás alapján elvégezzük az időszakos karbantartási munkákat is.

Válasszon minket, biztosan a legjobb szolgáltatást kapja a legjobb minőségben.

Kérjen személyre szabott árajánlatot!

72 órán belül személyre szabott árajánlat!

Egyszerűsített kazáncsere ára

Amennyiben az Ön otthonában sem működik már hatékonyan a gázkazán, ne üljön ölbe tett kézzel, cserélje mielőbb korszerű, költség-, és energiahatékony gázkazánra, hogy hűtési számláinak összegét is lefaraghassa. A gázkazán cseréje nem feltétlenül jár rengeteg utánajárással. Először is, egy megbízható, tapasztalt szakember minden kérdésére kielégítő válasszal tud szolgálni, ezért mielőbb vegye fel vele a kapcsolatot, ha rászánta magát a gázkazán cseréjére. Abban biztos lehet, hogy ez egy megtérülő beruházás, melyet a szakember is meg tud erősíteni.

Egy minden részletre kitérő helyszíni felmérés és igényfelmérés alapján az épületgépész szakember felvezeti a lehetséges megoldásokat és az Ön anyagi lehetőségeit is mérlegelve kiválasztja a legmegfelelőbb gázkazánt, mely megbízható módon, hatékonyan fog gondoskodni az Ön fűtési rendszerének üzemeltetéséről.

Az egyszerűsített kazáncsere ára minden esetben személyre szabottan kerül megállapításra. Az egyszerűsített kazáncsere ára kivitelezőnként eltérést mutathat, ezért érdemes több szakembertől is ajánlatot kérnie.

Egyszerűsített kazáncsere árak Budapest

A kazán a fűtési rendszerünk lelke, mely lehet egyben a használati melegvíz előállítója is egyben. Ezért nagy körültekintéssel kell eljárnunk, amennyiben az otthonunkban fűtéskorszerűsítést hajtunk végre. A kondenzációs kazánok költség-, és energiahatékony megoldást jelentenek.

Az egyszerűsített kazáncsere árak Budapest területén nagyon alapos helyszíni felmérés és személyes egyeztetés után állapíthatók csak meg. Nincs két egyforma eset, sem két egyforma igény, ezért helyszíni felmérés nélkül nagy felelőtlenség lenne bármit is nyilatkozni az egyszerűsített kazáncsere árak Budapest vonatkozásában.

A fentebbi bekezdéseinkben már részletesen kitértünk az egyszerűsített kazáncserével kapcsolatos tudnivalókról, de röviden és tömören újra összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Az egyszerűsített kazáncsere nem terv köteles, de bejelentési kötelezettséggel jár, kizárólag az illetékes földgázelosztó szakembere hajthatja végre az irányadó a 11/2013. (II. 21.) NGM rendelet szerint.

Klíma
szerelés

Hőszivattyús
rendszerek

Épületgépészet,
kazánszerelés

Gyakori kérdések

Gázkazánok

Magyarországon mind a mai napig a legelterjedtebbek a gázkazánok, melyek otthonunk fűtéséről gondoskodnak, vannak azonban olyan típusok is, melyek a használati melegvizet is előállítják, így nem szükséges külön bojlert vásárolnunk. A mai korszerű gázkazánok minden igényt kielégítő módon üzemeltethetők. Nem csak energiahatékonyságuk kiemelkedő, de az általuk elérhető költségmegtakarítás mértéke is említésre méltó. A fűtéskorszerűsítés nem csak egy népszerű téma napjainkban, de egyben egy igencsak égető, megoldásra váró feladat is. A családok anyagi helyzetükhöz mérten, a maguk módján igyekeznek otthonukat felújítani. Egy kondenzációs kazán a hagyományos kazánnal szemben egy remek alternatíva. Bár komolyabb anyagi ráfordítást igényel, fűtési számlánk összegét számottevően csökkenteni fogja. Aki kondenzációs kazán beruházásán töri a fejét, annak azzal is számolnia kell, hogy jogszabályi előírás szerint kéménybélelés is szükséges, melyet a vonatkozó előírásoknak megfelelően szigorúan be kell tartani.

partnereink

Akikkel együtt dolgozunk!

Visszajelzések

Rólunk mondták

Szívesen és büszkén mutatunk néhányat Megbízóink visszajelzései közül!

Amikor megkerestük őket, még nem tudtuk pontosan, mi lehet a jó megoldás számunkra. A pontos munkavégzés mellett a tanácsokért és javaslatokért is hálásak vagyunk. Köszönet! Csak ajánlani tudom őket.

Hőszivattyús rendszer klímához

Köszönjük a tanácsokat, precíz munkát és korrekt hozzáállást. A csapat időben végzett, ahogy megígérték, maguk után rendet hagytak, amiért külön köszönet.

Fűtési rendszer korszerűsítése

Gyorsan választ kaptunk az ajánlatkérésünkre. Tisztáztuk a részleteket és elkezdődött a munka. Minden rendben volt, legközelebb is őket választjuk! Köszönettel a Varga család Érdről!

Egyszerűsített kazáncsere