Gázszerelés

A gázszerelés minden esetben szakirányú végzettséggel rendelkező épületgépész szakember feladatkörébe tartozik. Gázszerelés szükséges, ha a használatban lévő gázkészülékünk meghibásodik. Gázszerelés szükségeltetik, amennyiben egy új gázkészüléket vásárolunk vagy a gázkazán cseréjét kívánjuk kiviteleztetni. De abban az esetben is gázszerelőt kell hívnunk, ha az aktuális éves gázkazán ellenőriztetését tervezzük, vagy a gázkészülék gyártója által előírt aktuális karbantartási munkálatok elvégzéséről van szó.

A gázszerelés bonyolult, veszélyeket is magában rejtő, különböző szerelési munkafolyamatokat felölelő, komoly szaktudást igénylő munka. Bár egyesek hajlamosak oly módon is spórolni, hogy a szaktudást, szakképesítést igénylő javítási, szerelési feladatokat is saját maguk igyekeznek kivitelezni, nem is sejtik, hogy ezzel mennyi kárt okozhatnak, nem beszélve a személyes testi épségük veszélyeztetéséről. A gázszerelés mindenkor és kizárólag szakképzett épületgépész feladata, semmiképpen sem szabad kockáztatni egy házilagos javítási kísérletet, melynek a kimenetele teljességgel kiszámíthatatlan, ráadásul még a gázkészülékünk garanciát is elveszíthetjük általa.

2019
óta

250+

gázhálózat javítása

Röviden tömören a gázszerelés

A gázszerelés fontos folyamat az épületek fűtési, melegvíz ellátó és konyhai rendszereinek kiépítésében vagy cseréjében. A szakember felméri az igényeket, és szakszerűen telepíti a gázvezetékeket, csatlakozókat és berendezéseket.

A gáz szerelésekor kiemelten fontos a biztonság, ezért a szakember gondoskodik a megfelelő szellőzésről és az égéstermékek elvezetéséről. A szakértői gáz szerelés megbízható működést, gazdaságosságot és a lakók komfortját biztosítja. A minőségi gáz szerelés hosszú távú biztonságot jelent az épület számára.

Kazán szerelés menete

A gázszerelés fontos és érzékeny folyamat az épületek fűtési és melegvíz ellátó rendszerének kiépítésében vagy felújításában. A folyamat során a szakember felméri az épület igényeit, tervezi a megfelelő gázvezetékek és csatlakozók elhelyezését.

A gázszerelés magában foglalja a gázvezetékek telepítését, csatlakozók és gázfogyasztók bekötését. A legfontosabb szempont a biztonság, ezért a szakember gondoskodik a megfelelő szellőzésről és az égéstermékek biztonságos elvezetéséről. A gázszerelés befejezésekor a rendszer alapos ellenőrzésen megy keresztül, hogy garantálja a megfelelő működést és a lakók biztonságát. A minőségi gázszerelés hosszú távú megbízhatóságot és kényelmet biztosít az épület számára.

Gázszerelés Budapest

A korszerűbbnél korszerűbb gázkészülékek színes palettája a hétköznapi, szakirányú tudással nem rendelkező ember számára már-már útvesztőnek is tűnhet. Az épületgépészeti készülékeket előállító cégek különböző márkái közül nehéz lehet választani. Legyen szó bármilyen gázkészülék vásárlásáról, üzembe helyezéséről, javítási-, szerelési munkálatairól vagy az aktuálisan esedékessé váló karbantartási munkálatok elvégzéséről, ezek mind a gázszerelő szakember kompetenciájába tartoznak.

A gázszerelés Budapest területén felölel minden gázszereléssel kapcsolatos feladatot. A gázszerelés Budapest és peremkerületeiben teljes körű szolgáltatással áll a lakosság szolgálatában. A gázszereléssel kapcsolatos összes munkafolyamat elvégzését illetően óva intjük a házilagos kiviteltől. Komoly kockázatot vállal magára, ha nem a megfelelő, szaktudással rendelkező szakemberre bízza ezeknek a feladatoknak az elvégzését. Sajnos még mindig hallhatóak a híradásokban akár emberéletet is követelő balesetek, melyek mind elkerülhetőek lettek volna, ha megbízható szakemberrel végeztetik el a gázkészülék javíttatását.

A gázkészülék szerelés meglehetősen komplex feladat. A gázzal üzemelő berendezések üzembehelyezésén túl magában foglalja a gázkészülékek mindennemű javítási és időszakos karbantartási munkáit a gyártók által előírt módon és időközönként. Az épületgépész szakemberek felelősek az elvégzett munkákért és garanciát is vállalnak arra. A gázkészülékek garanciája is csak abban az esetben érvényes, amennyiben a gázkészülék szerelés, illetve üzembehelyezés az arra hivatott és illetékességgel rendelkező szakember által történik, ellenkező esetben eleshetünk a garanciától és ez akár komoly költségekbe is verheti a családi költségvetést.

Miért minket válasszon?

Számos oka van miért vagyunk a legjobb választás az Ön számára, így csak néhányat sorolunk fel:

  1. Szakértő és tapasztalt csapat vagyunk. Megfelelő képzettségünk és szakértelmünk van klíma telepítés tekintetében. Megbízhatóak és leinformálhatóak vagyunk.
  2. Minőségi munkát végzünk. Minden klíma telepítés a legjobb minőségben és precízen történik. Munkáinkat referenciákkal tudjuk igazolni.
  3. Minden esetben figyelembe vesszük az egyedi igényeket. Minden munka más, ezért rugalmasan alkalmazkodunk az Ön igényeihez.
  4. Gyorsan és hatékonyan dolgozunk. Tudjuk, hogy az idő mindenkinek fontos, ezért igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni a klíma telepítést.
  5. Az általunk elvégzett munkára garanciát vállalunk, valamint külön megállapodás alapján elvégezzük az időszakos karbantartási munkákat is.

Válasszon minket, biztosan a legjobb szolgáltatást kapja a legjobb minőségben.

Kérjen személyre szabott árajánlatot!

72 órán belül személyre szabott árajánlat!

Az utóbbi években egyre több érv szól amellett, hogy korszerűsítsük otthonunkat. Ezen okok egyike a gáz árának hektikus emelkedése, de természetesen a világméretű környezetszennyezés, a globális felmelegedés is fontos szerepet játszanak. A családok különböző intézkedéseket tesznek, hogy csökkenteni tudják a rezsi számlájukat. Akadnak, akik a nyílászárókat cseréltetik le, mások a megfelelő hőszigetelésben vélik felfedezni a megoldást. De szép számmal vannak azok is, akik a fűtéskorszerűsítésben bízva, komoly anyagi ráfordításokkal tesznek az ügy érdekében. Az energiafelhasználás csökkentésének számos lehetősége valósítható meg. Akik a gázüzemű kazán mellett maradnak, azok egy korszerű kondenzációs kazán beépítésével jól érzékelhető módon tudják csökkenteni a havi fűtési számlájukat.

A gázszerelés árak alapjában véve attól függően változnak, hogy a szóban forgó kazánnak mi a típusa, de természetesen a gázszerelés árak több más tényezőtől is függnek, mint például a szakember munkadíja, mely azonban területenként változhat.

Klíma
szerelés

Hőszivattyús
rendszerek

Épületgépészet,
kazánszerelés

Gyakori kérdések

Még a korszerű gázkészülékek is meg tudnak időnként hibásodni. Ennek legfőbb okát a szakemberek abban látják, hogy a tulajdonosok fél vállról veszik az időszakosan, kötelezően elvégzendő ellenőrzési, karbantartási folyamatokat. Optimális esetben minden fűtési időszak megkezdése előtt az arra hivatott, illetékes szakember alaposan átvizsgálja a fűtési rendszer elemeit, beleértve a gázkészüléket is. Ezen felül elvégzi a szükséges tisztítási, javítási munkákat. A füstelvezető kürtő átvizsgálására is éppen olyan fontos gondot fordítani, hiszen a fűtés hatásfokát lényeges mértékben ronthatja a kéményben kéretlenül megtelepedett szennyeződés.
Azonban adódhatnak a gázkészülékben azonnali javítást igénylő meghibásodások. Ilyen esetekben a gázszerelés azonnal indokolt, hiszen a gáz nem játék! A gázszerelés azonnal történő kivitelezése adott esetben egy még komolyabb meghibásodást is elkerülhetővé tesz. Ha a gázszerelés azonnal esedékes, mint például egy gázszivárgás, cselekedjen haladék nélkül, tárcsázza az illetékes szakember telefonszámát!

A legtöbb háztartásban még a mai napig is általában véve gázkészülék üzemel, mely gondoskodik az otthonok melegéről, és/vagy szolgáltatják a használati melegvizet is. Ezeknek a gázkészülékeknek a karbantartása figyelmet és szakértelmet követelő feladat. A fűtésszerelő szakemberek által végzett, a gyártó cég által előírt és meghatározott karbantartási munkálatok elvégzése garantálja a gázkészülékek hatékony és biztonságos üzemelését. A gázkészülék gyártók minden esetben mellékelnek a készülékek csomagolásában egy használati útmutatót, ebben a kézikönyvben pontosan le van írva, milyen időközönként és meghatározott módon kell elvégezni a karbantartást.

A gázkészülék szerelő megválasztásakor érdemes körültekintően eljárni, hiszen biztonságos, hatékony fűtési rendszerünk hosszú távú működése függ tőle. Már a fűtési rendszer megtervezésére is komoly figyelmet kell szánni. Ha belefutunk abba a hibába, hogy a fűtési rendszer bármelyik alkotó eleme nem a legmegfelelőbb módon lett kiválasztva, hiába a precíz kivitelezés, csak idő kérdése, hogy egy nem várt meghibásodás üsse fel fejét. Egy, már üzemelő rendszernél azonban ez komoly költségeket tud produkálni. Járjon utána, hogy a gázkészülék szerelő megbízható-e, rendelkezik-e teljes körű ismerettel a gázkészülékek szerelését illetően. Tájékozódjon referencia munkáiról.

partnereink

Akikkel együtt dolgozunk!

Visszajelzések

Rólunk mondták

Szívesen és büszkén mutatunk néhányat Megbízóink visszajelzései közül!

Amikor megkerestük őket, még nem tudtuk pontosan, mi lehet a jó megoldás számunkra. A pontos munkavégzés mellett a tanácsokért és javaslatokért is hálásak vagyunk. Köszönet! Csak ajánlani tudom őket.

Hőszivattyús rendszer klímához

Köszönjük a tanácsokat, precíz munkát és korrekt hozzáállást. A csapat időben végzett, ahogy megígérték, maguk után rendet hagytak, amiért külön köszönet.

Fűtési rendszer korszerűsítése

Gyorsan választ kaptunk az ajánlatkérésünkre. Tisztáztuk a részleteket és elkezdődött a munka. Minden rendben volt, legközelebb is őket választjuk! Köszönettel a Varga család Érdről!

Egyszerűsített kazáncsere