Fűtéskorszerűsítés

Mi mindent nyerhetünk a fűtéskorszerűsítés által? Számos nyomós okot lehet felsorakoztatni.

Amennyiben kondenzációs kazánra váltunk, fűtési számláink jóval alacsonyabbak lesznek. Ez annak köszönhető, hogy a kondenzációs kazán a fűtőanyag elégetéséből származó hőenergián kívül a füstgázból is hőt nyer ki a kondenzáció útján, mely sokkal nagyobb hatásfokot eredményez a szokványos kazánokéval szemben, vagyis roppant energiatakarékos.

A fűtéskorszerűsítésnek természetesen vannak más módjai is, mint például a megújuló energiaforrások felhasználása. Egyik lehetőség a napelem rendszer vagy napkollektorok alkalmazása, melyek a Nap hőenergiáját hasznosítják.

Egy másik fűtéskorszerűsítési megoldás lehet például hőszivattyús rendszer kiépítése, melynek több változata is létezik. Mindegyik alternatíva a természetben jelen lévő, ingyenesen rendelkezésre álló hőenergiát hasznosítja otthonunk fűtésére és hűtésére.

A fűtéskorszerűsítés legmegfelelőbb módját mindenképpen épületgépész szakemberrel tudjuk megvitatni, aki a helyszíni felmérést követően és az anyagi lehetőségekhez mérten választja ki a megvalósítandó fűtéskorszerűsítés módját.

2019
óta

50+

Fűtési rendszer javítása

Röviden tömören a fűtés korszerűsítés

A fűtés korszerűsítése fontos lépés az épület energiahatékonyságának és kényelmének javításában. A régi fűtési rendszerek hajlamosak magasabb energiaköltségekkel járni és kevesebb hatékonyságot nyújtani.

A fűtés korszerűsítése lehetővé teszi az új, energiahatékony technológiák bevezetését, mint például kondenzációs kazánok, hőszivattyúk vagy napkollektorok. A szakember felméri az épület fűtési igényeit és tervezi a legoptimálisabb megoldást. A korszerűsített fűtési rendszer hatékonyabb, fenntarthatóbb és hosszú távon költségmegtakarítást eredményez.

Fűtéskorszerűsítés menete

A fűtés korszerűsítése fontos lépés az épületek energiahatékonyságának és komfortjának javításában. A fűtési rendszerek idővel elavulhatnak és kevésbé hatékonyak lehetnek, ami magasabb energiaköltségeket eredményez. A fűtés korszerűsítése révén azonban lehetőség nyílik az új, energiahatékony technológiák bevezetésére, mint például a kondenzációs kazánok, hőszivattyúk vagy napkollektorok.

A fűtés korszerűsítése szakértelmet igényel, ezért célszerű megbízható épületgépész szakember segítségét kérni. Az első lépés a meglévő fűtési rendszer felmérése és az épület fűtési igényeinek megértése. Ezután a szakember tervezi a legoptimálisabb és leghatékonyabb korszerűsítési megoldásokat.

A következő lépés a kivitelezés, amely magában foglalja az új fűtési rendszerek telepítését és beüzemelését. Fontos, hogy a szakember gondoskodjon az új rendszer megfelelő beállításáról és a rendszeres karbantartásról is.

A fűtés korszerűsítése hosszú távú előnyöket nyújt az épületnek. Az új rendszerek hatékonyabbak, fenntarthatóbbak és hosszú távon költségmegtakarítást eredményeznek. Emellett javítják az épület energiahatékonyságát és a lakók komfortérzetét.

Válasszon megbízható épületgépész szakembert a fűtés korszerűsítéséhez, és élvezze az energiahatékony és kényelmes fűtést az otthonában!

Fűtéskorszerűsítés támogatás

Fűtéskorszerűsítés támogatás 2023

Fűtéskorszerűsítés pályázat 2023

Fűtéskorszerűsítés állami támogatás

Az „Otthon melege Program 2022/2023, mely a Lakásfelújítási támogatás, Energetikai pályázat, Szigetelés, Tetőcsere, Fűtés korszerűsítés, Családi ház felújítási pályázatok 2022/2023

jelenleg sajnos nem érhető el, nincs is információ arról sem, hogy fog-e újra indulni.

Miért minket válasszon?

Számos oka van miért vagyunk a legjobb választás az Ön számára, így csak néhányat sorolunk fel:

  1. Szakértő és tapasztalt csapat vagyunk. Megfelelő képzettségünk és szakértelmünk van klíma telepítés tekintetében. Megbízhatóak és leinformálhatóak vagyunk.
  2. Minőségi munkát végzünk. Minden klíma telepítés a legjobb minőségben és precízen történik. Munkáinkat referenciákkal tudjuk igazolni.
  3. Minden esetben figyelembe vesszük az egyedi igényeket. Minden munka más, ezért rugalmasan alkalmazkodunk az Ön igényeihez.
  4. Gyorsan és hatékonyan dolgozunk. Tudjuk, hogy az idő mindenkinek fontos, ezért igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni a klíma telepítést.
  5. Az általunk elvégzett munkára garanciát vállalunk, valamint külön megállapodás alapján elvégezzük az időszakos karbantartási munkákat is.

Válasszon minket, biztosan a legjobb szolgáltatást kapja a legjobb minőségben.

Kérjen személyre szabott árajánlatot!

72 órán belül személyre szabott árajánlat!

Fűtéskorszerűsítés árak

Az előzőekben érintettük már a fűtéskorszerűsítés különböző módozatait. Mindenki a saját anyagi helyzetéhez mérten kell, hogy kiválassza a számára legmegfelelőbb fűtéskorszerűsítés módját, de természetesen előzetesen épületgépész szakemberrel kell konzultálni. Ha egy elavult kazánt kell lecserélni egy korszerű, kondenzációs kazánra, abban az esetben a fűtéskorszerűsítés árak fő meghatározó tényezője a kiválasztott kondenzációs kazán ára lesz.

Abban az esetben, ha esetleg megújuló energiaforrás kiaknázásával, például hőszivattyúval kívánjuk fűtési, hűtési rendszerünket modernizálni, a fűtéskorszerűsítés árak meghatározó elemei a hőszivattyú és a hozzá tartozó egységek lesznek. Ezen belül is több lehetőség kínálkozik, melyet a szakemberrel tisztázni kell.

A fenti példák mutatják, hogy csak abban az esetben lehet nyilatkozni a fűtéskorszerűsítés árak tekintetében, ha megtörténik a személyes egyeztetés és a helyszíni felmérés, kiválasztásra kerül a fűtéskorszerűsítés módja, valamint annak megvalósítására szolgáló berendezések típusa. A fűtéskorszerűsítés árak természetesen a szakember munkadíjától is függnek.

Családi ház fűtéskorszerűsítés ára

A családi ház fűtéskorszerűsítés ára attól is függ, hogy a modernizálás melyik változata valósítható meg otthonunkban. Természetesen a „takaró hossza” korlátok közé szoríthat bennünket. A legelső teendő egy megbízható, gyakorlattal rendelkező épületgépész szakemberrel felvenni a kapcsolatot. Az előre egyeztetett időpontban a szakember felkeresi Önt, teljes körű felmérést végez az Ön otthonának fűtési rendszerét illetően, melyhez például egy kondenzációs kazánra váltás esetében a füstelvezető kürtő is beletartozik. Amint a szóba jöhető fűtéskorszerűsítési módok közül tisztázást nyer, hogy melyik fér bele a családi költségvetésbe, kezdődhet a tervezés folyamata, mely után összeállítható a beszerelésre váró anyagok listája, elkészíthető a költségvetés, amely már a kivitelező szakember munkadíját is tartalmazni fogja.

A családi ház fűtéskorszerűsítés ára a leírtak szerint több tényezőtől függ. A családi ház fűtéskorszerűsítés ára kivitelezőnként és régiónként is eltérés mutathat.

A felületfűtés alacsony hőmérsékletű rendszer, amely kíméletesen és hatékonyan fűti az épületet. Az alacsony hőmérséklet miatt kevesebb energiát igényel a működéshez, így csökkenti az energiafogyasztást és az energiaköltségeket. Ezáltal környezetbarát és gazdaságos megoldást kínál.

A felületfűtés rugalmas és diszkrét kialakítása lehetővé teszi a láthatatlan beépítést az épületben. Nincsenek látható fűtőtestek vagy radiátorok, így több hely áll rendelkezésre a bútorok elhelyezésére és a belső terek kialakítására.

Klíma
szerelés

Hőszivattyús
rendszerek

Épületgépészet,
kazánszerelés

Gyakori kérdések

Fűtéskorszerűsítés kondenzációs kazán

Amennyiben kazáncsere szükséges, mert a régi gázkazán javíthatatlanná válik, vagy ezt elkerülendő mi magunk döntünk úgy, hogy fűtéskorszerűsítést hajtunk végre, mert nem akarjuk sem a magunk, sem az otthonunk biztonságát veszélyeztetni, sem pedig tovább fizetni az indokolatlanul magas gázszámlákat, egy tapasztalt épületgépész szakembert kell segítségül hívnunk. Amennyiben a fűtéskorszerűsítés kondenzációs kazán beépítésével történik, a használatban lévő égésterméket elvezető kürtőt is meg kell vizsgálni alaposan. A hatályos jogszabályok értelmében a kondenzációs kazán beüzemelésének előfeltétele a kémény előírás szerinti bélelése, melynek elkészülte után a kéményseprői szakvéleményt is be kell szerezni, mielőtt a kondenzációs kazán beüzemelésre kerülhetne. Az egyik lehető legjobb megoldás, ha a fűtéskorszerűsítés kondenzációs kazán integrálásával történik, hiszen nem csak a biztonságos üzemmód szól mellette, hanem többek között az energia-, és költséghatékonyság is.

Családi ház fűtéskorszerűsítés

Magyarországon általános helyzet, hogy a háztartásokban még most is sok helyen elavult gázkazánok üzemelnek. Az utóbbi néhány évben azonban – köszönhetően az állami támogatásoknak is – egyre több család döntött a családi ház fűtéskorszerűsítés mellett. Az elavult gáz üzemű kazánok lecserélésére vonatkozó szabályok szerint csak a kondenzációs kazán alkalmas, hiszen az előírt 86 %-os hatásfokot csak a kondenzációs kazán tudja biztosítani. A családi ház fűtéskorszerűsítés nem csak a régi kazán kondenzációs kazánra történő cseréjével valósítható meg. Amennyiben az anyagi lehetőségek megengedik, a földgáz helyett a megújuló energiaforrások felhasználása mellett is dönthetünk. Gondolunk itt például a napkollektorokra, de létesíthetünk napelem rendszert is. Ezen felül lehetőség van különböző hőszivattyús rendszerek kialakítására, mely korszerű, energia-, és költségkímélő fűtési, hűtési rendszerünket, sőt a használati melegvizet is biztosítja számunkra. Abban, hogy a felsoroltak közül melyik a legmegfelelőbb, az épületgépész szakember tud tanácsot, amint felmérte a meglévő fűtési rendszert, egyeztetette a fűtéskorszerűsítéssel szemben támasztott igényeket.

Kondenzációs kazán kémény kivezetés árak

A kondenzációs kazánok beüzemelésének előfeltétele, hogy szakszerűen megtörténjen a kéménybélelés, melyet jogszabály ír elő. A hagyományos gázüzemű kazán füstelvezető kürtőjén keresztül azért nem lehet a kondenzációs kazánok égéstermékét elvezetni, mert nem alkalmas rá. Az előírás szerinti égéstermék elvezetésre megoldásként a koaxális rendszer, vagy a megosztott rendszer szolgál. A koaxális rendszer (dupla falú), általában műanyag cső. A megosztott rendszer két csőből áll. Az egyik csövön történik az égéstermék kivezetése, a másik cső pedig a friss levegőt vezeti be. Szokványos megoldás még az épített kémény nyomásálló aknával és belső csővel történő megvalósítása (külön kondenzációs kazánokhoz alkalmas típusok). A kondenzációs kazánok üzemelése során savas kémhatású kondenzvíz is keletkezik, melyet a csatornahálózatba kell elvezetni. A kondenzációs kazán kémény kivezetés árak a fentiekben részletezett megoldástól függnek. A kondenzációs kazán kémény kivezetés árak meghatározása tárgyában forduljon épületgépész szakemberhez.

partnereink

Akikkel együtt dolgozunk!

Visszajelzések

Rólunk mondták

Szívesen és büszkén mutatunk néhányat Megbízóink visszajelzései közül!

Amikor megkerestük őket, még nem tudtuk pontosan, mi lehet a jó megoldás számunkra. A pontos munkavégzés mellett a tanácsokért és javaslatokért is hálásak vagyunk. Köszönet! Csak ajánlani tudom őket.

Hőszivattyús rendszer klímához

Köszönjük a tanácsokat, precíz munkát és korrekt hozzáállást. A csapat időben végzett, ahogy megígérték, maguk után rendet hagytak, amiért külön köszönet.

Fűtési rendszer korszerűsítése

Gyorsan választ kaptunk az ajánlatkérésünkre. Tisztáztuk a részleteket és elkezdődött a munka. Minden rendben volt, legközelebb is őket választjuk! Köszönettel a Varga család Érdről!

Egyszerűsített kazáncsere