Kondenzációs kazáncsere

Amit a kondenzációs kazán működéséről tudni érdemes: a kondenzációs kazán nem csak a fűtőanyagot, hanem az égésterméket tartalmazó füstgáz lehűlése révén felszabaduló energiát is hasznosítani tudja.

2019
óta

250+

Kazán bekötve

Röviden tömören a kondenzációs kazáncsere

Ez által a kondenzációs kazán hatásfoka akár a 110 %-ot is elérheti. A régi szokványos kazánokkal szemben azonban a kondenzációs kazánoknak kéménybélelésre is szükségük van, mivel a kéményben az egyik ágon az égéshez szükséges levegő érkezik, a másikon pedig az égéstermék távozik.

A kondenzációs kazán üzemelése folyamán, a készüléken belül keletkező kondenzátumot el kell vezetni a csatornán keresztül. Mielőtt azonban a kondenzációs kazáncsere megtörténne, a rendszerből vegyszeres átmosással el kell távolítani a megtelepedett szennyeződéseket.
Amennyiben az Ön otthonában is kondenzációs kazáncsere várható, konzultáljon épületgépész szakemberrel, melyik típusú kondenzációs kazán tudja ellátni hatékonyan az Ön otthonának fűtését.

Kondenzációs kazáncsere menete

A Kondenzációs kazáncsere egy fontos lépés az épületek fűtési rendszerének frissítésében és hatékonyságának növelésében. A folyamat általában a következő lépésekkel zajlik:

Felmérés és tervezés: A szakember felméri az épület fűtési igényeit és segít kiválasztani a megfelelő kazánt. Ezt követően megtervezik a kazáncsere folyamatát.

Az előkészületek: A Kondenzációs kazáncsere előtt kiürítik és megszüntetik az előző kazán üzemét. Biztonsági intézkedéseket hajtanak végre az elhasznált kazánból való gázkiáramlás megakadályozására.

Kazáncsere: A szakember telepíti az új kazánt, csatlakoztatja a gáz- és vízvezetékeket, valamint az égéstermékek elvezetését.

Beüzemelés és ellenőrzés: Az új kazánt beüzemelik, beállítják a megfelelő paramétereket, majd ellenőrzik a rendszer működését.

Tájékoztatás: A szakember tájékoztatja a tulajdonost az új kazán használatáról és karbantartásáról.

A megfelelő Kondenzációs kazáncsere hatékonyabb és gazdaságosabb fűtést eredményez az épületben, így érdemes megbízni egy tapasztalt és megbízható szakembert a folyamat végrehajtásában.

Kondenzációs kazáncsere teljes ügyintézéssel

Amennyiben az Ön otthonában is a régi szokványos gázkazánok látják el a fűtési rendszert, felhívjuk a figyelmet, miért kell megfontolni egy mielőbbi kazáncserét. A hagyományos kazánokhoz már nem kapható minden alkatrész, ezért egy meghibásodás kapcsán kétséges, hogy egyáltalán meg lehet-e javítani az amúgy is elavult gázkazánt. Érdemes a kondenzációs kazánok hatékonyságát közelebbről is megvizsgálni, hiszen üzemeltetésükkel a fűtési számlánkban is számottevő megtakarításokat érhetünk el. Nem az a kérdés, érdemes-e mielőbb kondenzációs kazánra váltani, a kérdés inkább az, mikor tudjuk ezt mielőbb kivitelezni.

A kondenzációs kazáncsere teljes ügyintézéssel is lehetséges. Az épületgépész szakemberek jól ismerik a piaci kínálatot, így a helyszíni felmérés alkalmával kiválasztják az Ön otthonához legmegfelelőbb kondenzációs kazánt, sőt – megállapodás szerint – az adminisztrációs feladatokat is leveszik az Ön válláról.

Amennyiben Önt is érdekli a kondenzációs kazáncsere teljes ügyintézéssel, vegye fel a kapcsolatot egy tapasztalt kazánszerelővel.

Kondenzációs kazáncsere Budapest

Manapság szinte minden ember hallott már a kondenzációs kazánokról, azonban nem biztos, hogy mindenki részletekbe menően tudja, milyen előnyökkel is jár, ha kondenzációs kazánra vált. A kondenzációs kazánoknak a régi, szokványos kazánokkal szemben számos előnyük van. Elsőként kell megemlíteni a jóval magasabb energiahatékonysági fokot, mely akár a 110%-ot is elérheti, hiszen a kondenzációs kazán még az égéstermék vízgőzének hőjét is felhasználja, nem csak a fűtőanyagét.  Külön figyelmet igényel, hogy a kondenzációs kazán esetén a rettegett, színtelen, szagtalan szén-monoxid gáz mérgezésétől sem kell tartani többé, de ott van még a robbanásveszély lehetősége is, ami egy elavult, nem megfelelően karbantartott kazán esetében sajnos bekövetkezhet.

Kondenzációs kazáncsere Budapest területén akár teljes ügyintézéssel is történhet, mely nagy könnyebbség a tulajdonosnak. Kondenzációs kazáncsere Budapest és vonáskörzetében jogosultsággal és természetesen szakirányú képzettséggel rendelkező épületgépész szakember kompetenciája.

Miért minket válasszon?

Számos oka van miért vagyunk a legjobb választás az Ön számára, így csak néhányat sorolunk fel:

  1. Szakértő és tapasztalt csapat vagyunk. Megfelelő képzettségünk és szakértelmünk van klíma telepítés tekintetében. Megbízhatóak és leinformálhatóak vagyunk.
  2. Minőségi munkát végzünk. Minden klíma telepítés a legjobb minőségben és precízen történik. Munkáinkat referenciákkal tudjuk igazolni.
  3. Minden esetben figyelembe vesszük az egyedi igényeket. Minden munka más, ezért rugalmasan alkalmazkodunk az Ön igényeihez.
  4. Gyorsan és hatékonyan dolgozunk. Tudjuk, hogy az idő mindenkinek fontos, ezért igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni a klíma telepítést.
  5. Az általunk elvégzett munkára garanciát vállalunk, valamint külön megállapodás alapján elvégezzük az időszakos karbantartási munkákat is.

Válasszon minket, biztosan a legjobb szolgáltatást kapja a legjobb minőségben.

Kérjen személyre szabott árajánlatot!

72 órán belül személyre szabott árajánlat!

Kondenzációs kazáncsere ára

Napjainkban mi sem természetesebb, minthogy kinyitjuk a csapot és folyik a hideg-, vagy a melegvíz vagy, hogy a termosztáton beállítjuk a kívánt hőfokot és élvezzük otthonunk melegét. Mi az, ami erről gondoskodik? Természetesen a kazán az, ami szolgáltatja a használati melegvizet és gondoskodik a fűtési rendszerről. Éppen ezért, amennyiben kazáncsere előtt állunk, vegyük jól fontolóra, milyen kazánt veszünk. Természetes elvárás, hogy biztonságos üzemelésű, de legalább ennyire fontos, hogy energia-, és költséghatékony is legyen. A kondenzációs kazánok rendelkeznek ezekkel a pozitív tulajdonságokkal, már csak az a kérdés, melyik a legmegfelelőbb típus számunkra. Az épületgépész szakemberek szaktudásuk és tapasztalataik alapján pontosan meg tudják határozni az optimális kondenzációs kazán típusát egy helyszíni felmérés és a szükséges számítások elvégzése után.

A következő kérdésként ez szokott elhangzani: „mi a kondenzációs kazáncsere ára?”. A választ erre a kérdésre is az épületgépész szakember tudja megadni a helyszín és az igények felmérése után. A kondenzációs kazáncsere ára leginkább a kiválasztott kazán típusától függ.

Klíma
szerelés

Hőszivattyús
rendszerek

Épületgépészet,
kazánszerelés

Gyakori kérdések

Kondenzációs kazáncsere előtt

Amint azt az előző bekezdésekben már részletesen leírtuk, a szokványos kazánokkal szemben a kondenzációs kazánok sokkal hatékonyabbak úgy az energiafelhasználást, mint a költséghatékonyságot tekintve. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a főbb tudnivalókat, melyeket a kondenzációs kazáncsere előtt mindenképpen tudni érdemes. Kondenzációs kazáncsere előtt a szakembernek feltétlenül el kell végeznie a rendszer vegyszeres átmosását, mely során eltávolításra kerülnek a szennyező anyagok. Ez házilagos kivitelben nem lehetséges, szakértelmet, speciális vegyszereket és gépeket igényel. Semmiképp sem hanyagolható el, mivel károsan befolyásolhatja a rendszer hatékony üzemelését, de súlyosabb esetben átlyukadáshoz is vezethet. Amennyiben egy régi, elavult kazánt cseréltetünk le kondenzációs kazánra, tisztában kell lennünk azzal is, hogy a vonatkozó jogszabályok értelmében, az előírásoknak megfelelő kéménybélelés válik szükségessé, melynek kivitelezése szintén az épületgépész szakember feladata.

partnereink

Akikkel együtt dolgozunk!

Visszajelzések

Rólunk mondták

Szívesen és büszkén mutatunk néhányat Megbízóink visszajelzései közül!

Amikor megkerestük őket, még nem tudtuk pontosan, mi lehet a jó megoldás számunkra. A pontos munkavégzés mellett a tanácsokért és javaslatokért is hálásak vagyunk. Köszönet! Csak ajánlani tudom őket.

Hőszivattyús rendszer klímához

Köszönjük a tanácsokat, precíz munkát és korrekt hozzáállást. A csapat időben végzett, ahogy megígérték, maguk után rendet hagytak, amiért külön köszönet.

Fűtési rendszer korszerűsítése

Gyorsan választ kaptunk az ajánlatkérésünkre. Tisztáztuk a részleteket és elkezdődött a munka. Minden rendben volt, legközelebb is őket választjuk! Köszönettel a Varga család Érdről!

Egyszerűsített kazáncsere