Kéménybélelés

Mielőtt a kéménybélelés témakörével foglalkoznánk, néhány fontos információ a kéménysepréssel kapcsolatosan. 2016. július 1-től már nem kell fizetni a kéményseprésért. A katasztrófavédelem ellátási körébe tartozó területek térképét a www.katasztrófavédelem.hu honlapján lehet megtekinteni, a www.kemenysepres.katasztrofavedelm.hu/tajekoztatok/tajekozteto/35  linkre kattintva az irányítószám megadásával. A jogszabályi előírás szerint a szilárd tüzelésű berendezésekhez tartozó égéstermék-elvezetőket évente, míg a gázüzemű és zárt rendszerű tüzelőberendezések kéményeit kétévente ellenőrzik.

Arról, hogy milyen követelményeknek kell megfelelniük a kéményeknek, arról a következő internetes oldalon lehet tájékozódni: www.kemenyek.info/cim/jogszabaly/

A mai korszerű kazánok integrálása, illetve utólagos kandalló beépítés esetén gondoskodni kell az építmény füstgázt elevező kürtőjének korszerűsítéséről, a szükséges kéménybélelésről is. Még a tervezés előtt tanácsos a használatban lévő kéményt bevizsgáltatni, alkalmas-e erre a feladatra. A megújuló energiát felhasználó berendezések esetében az előírásoknak megfelelően szigetelt kéményrendszer szükségeltetik.

2019
óta

50+

Lorem ipsum

Röviden, tömören........

A kéménybélelés fontos szerepet játszik az épületek fűtési rendszereinek hatékony és biztonságos működésében. A kémények idővel elhasználódhatnak, károsodhatnak, ami veszélyt jelenthet a szén-monoxid mérgezésre és a tűzesetekre.

A kéménybélelés révén új belső réteget helyeznek el a kéményben, amely segít elvezetni a füstgázokat és megelőzi a káros kipufogógázok visszatérését. Ez növeli a fűtés hatékonyságát, minimalizálja az energiafelhasználást és védelmet nyújt a kémény élettartamának meghosszabbításához. A kéménybélelés szakértelmet igényel, így fontos megbízható szakemberre bízni ezt a folyamatot.

Kéménybélelés menete

A kéménybélelés fontos lépés az épületek fűtési rendszerének karbantartásában és biztonságos működésének biztosításában. A folyamat során a szakember alaposan felméri a kémény állapotát, és ha szükséges, új belső réteget helyez el a kéményben.

Az új bélelés segít a füstgázok hatékony elvezetésében, minimalizálja a károsanyag-kibocsátást és megakadályozza a szén-monoxid visszaszivárgását az épületbe. A kéménybélelés növeli a fűtés hatékonyságát és csökkenti az energiafelhasználást. A szakértői kéménybélelés hosszú távú védelmet nyújt az épületnek és az ott élők biztonságának. A minőségi munkavégzés és a szakszerű anyagok garantálják a kémény hosszú élettartamát és a fűtési rendszer megbízható működését.

Kéménybélelés Budapest

Abban az esetben, ha Ön is korszerűsíteni szeretné fűtési rendszerét és a manapság a kereskedelmi forgalomban megvásárolható, kiváló hatásfokú kazánok egyikét kívánja otthonában installáltatni, elsőként mindenképpen meg kell vizsgáltatni a használatban lévő kéményt. Ha a szakember úgy ítéli meg, hogy a meglévő kürtő nem alkalmas az utólagos kéménybélelésre, abban az esetben egy új kémény megépítése szükséges. Jó hír, hogy a kínálkozó alternatívák, mint például a kerámia béléssel ellátott vagy a háromhéjú fémkémény rendszerek hosszú távra lettek tervezve, működésük a lehető legbiztonságosabb és még a szemnek is tetszetős a kivitelük.

A kéménybélelés Budapest területén a meglévő kémény alapos felmérésével kezdődik. Amennyiben a használatban lévő kémény megfelelő, a szakemberek a vonatkozó előírásoknak megfelelően végrehajtják a kéménybélelést. A kéménybélelés Budapest és vonzáskörzetében kizárólag épületgépész szakember feladata.

Miért minket válasszon?

Számos oka van miért vagyunk a legjobb választás az Ön számára, így csak néhányat sorolunk fel:

  1. Szakértő és tapasztalt csapat vagyunk. Megfelelő képzettségünk és szakértelmünk van klíma telepítés tekintetében. Megbízhatóak és leinformálhatóak vagyunk.
  2. Minőségi munkát végzünk. Minden klíma telepítés a legjobb minőségben és precízen történik. Munkáinkat referenciákkal tudjuk igazolni.
  3. Minden esetben figyelembe vesszük az egyedi igényeket. Minden munka más, ezért rugalmasan alkalmazkodunk az Ön igényeihez.
  4. Gyorsan és hatékonyan dolgozunk. Tudjuk, hogy az idő mindenkinek fontos, ezért igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni a klíma telepítést.
  5. Az általunk elvégzett munkára garanciát vállalunk, valamint külön megállapodás alapján elvégezzük az időszakos karbantartási munkákat is.

Válasszon minket, biztosan a legjobb szolgáltatást kapja a legjobb minőségben.

Kérjen személyre szabott árajánlatot!

72 órán belül személyre szabott árajánlat!

Kéménybélelés árak

Fűtéskorszerűsítés esetén egy szakember segítségével ki kell választani a minden szempontnak leginkább megfelelő korszerű kazánt, majd a legelső feladat az adott fűtési rendszerhez kapcsolódó füstelvezető kürtő alapos megvizsgálása, annak megállapítása, hogy alkalmas-e a kiválasztott kazán üzemeltetéséhez.

Amint arról az előző bekezdésben részletesen írtunk, a kéménybélelés szigorú előírások alapján kell, hogy történjen. A szakember a kürtő bevizsgálását követően részletesen tájékoztatja Önt a szóba jöhető megoldások felől, ezután kerül sor a kéménybélelés árak megállapítására.

A kéménybélelés árak függnek a kiválasztott kéménybélelési technikától, a megvalósítás nehézségi fokától, a szerelési munkálatok során felhasznált anyagok költségeitől. A kéménybélelés árak másik fontos összetevője a szakember munkadíja, mely kivitelezőnként és területenként változóak lehetnek. Ezt figyelembe véve, az a tanácsos, ha több kivitelezőtől is kér árat a kéménybélelésre vonatkozóan.

Furanflex kéménybélelés ára

Amennyiben az Ön fűtési rendszeréhez kapcsolódó füstelvezető kémény nem felel meg a vonatkozó előírásokban meghatározott feltételeknek, kéménybélelés válhat szükségessé. A kondenzációs kazán kéményének anyaga lehet PPS műanyag, rozsdamentes acél, műgyanta, alumínium vagy furanflex.

Továbbá előírás, hogy a kondenzációs kazán kéményének 140 Pa-ig túlnyomásállónak kell lenni, sőt ellenállónak kell lennie a korrózióval és a nedvességgel szemben is.

A használatban lévő kémény beható felmérése után a szakember részletesen tájékoztatja Önt az optimális fűstelvezetés megoldásának lehetőségeiről, a kivitelezés időtartamáról és várható költségeiről.

Ha Ön is fával tüzel, kiváló megoldást nyújt a Furanflex RWV cső beépítése, mely kizárólag fatüzeléses fűtési rendszerekhez csatlakozó füstelevező kürtőkhöz alkalmas. Szemben a gáz-, és olaj tüzelőanyag felhasználásával működő fűtési rendszerekkel, a FuranFlex tulajdonságai eltérőek, ebben az esetben egy különleges műgyanta kerül alkalmazásra.

A Furanflex kéménybélelés ára minden esetben az adott fűtési rendszerhez kapcsolódó kürtő vonatkozásában kerül kialakításra. A Furanflex kéménybélelés ára területenként és kéménybélelő szakemberenként különböző is lehet, ezért érdemes erre gondolni, amikor az árajánlatokat kéri. A Furanflex ellánállóképessége: max. 450 Celsius fok.

Kéménybélelés akció

Mielőtt a fűtési szezon elindul, jó időben érdemes a szakemberrel egy időpontot egyeztetni, amikor a kazánt, valamint az egész fűtési rendszert tüzetesen átvizsgálja. A füstelvezető kürtő ellenőriztetését is tanácsos elvégeztetni, hogy az otthonunk fűtésének hatékonysága optimális legyen. A kazánszerelő az átvizsgálás során elvégzi a szükséges karbantartási, esetleges javítási munkákat, lefuttatja a fűtési rendszer tesztelését is. A fűtési szezonon kívül, a tavaszi, nyári hónapokban érdemes a tervezett fűtéskorszerűsítést is elvégeztetni, hogy az a fűtési szezonra biztonsággal elkészüljön. A kéménybélelés összetett munkafolyamat, minden esetben az adott gázkazán szabja meg, melyik változatot kell alkalmazni.

Az épületgépész szakemberek időszakosan meghirdetett kéménybélelési akció keretében is vállalják az aktuálissá vált kivitelezési munkák elvégzését. Ha szerencsénk van, egy kéménybélelés akció keretében is nyélbe üthetjük a fűtéskorszerűsítéshez kapcsolódó munkálatokat.

Kondenzációs kéménybélelés árak

Magyarországon az érvényben lévő jogszabályok kötelezően előírják a téglából épített kémények kibélelését. Figyelembe kell venni, milyen tüzelőanyaggal üzemel a fűtési rendszer és a kéménybélelést annak megfelelően kell elvégezni. Az égésterméket elvezető kürtőben az égéstermékek kicsapódása által szennyező anyagok telepedhetnek meg, melyek akár jelentős mértékben is ronthatják a fűtési rendszer hatásfokát, rosszabb esetben előfordulhatnak dugulások is, de a legveszélyesebb, ha ennek hatására a szén-monoxid bejut a légtérbe. Egészségünk megőrzésének védelmében is szól a szigorú jogszabály, hiszen, a szén-monoxidnak súlyos egészségkárosító hatása van, extrém esetben akár emberéletet is követel.

A kondenzációs kéménybélelés árak tekintetében kérjen helyszíni szemlét épületgépész szakembertől. A kondenzációs kéménybélelés árak kialakításakor több szempontot is figyelembe kell venni, ezért a felmérésnek mindenre ki kell terjednie, lásd kazán és fűtési rendszer felülvizsgálata, valamint a füstgázt elvezető kürtő állapota.

Kéménybélelés árak Budapest

A mai modern, energiát és költséget megtakarító korszerű kazánberendezések különböző típusai minden igényt kielégítenek. Tudni kell azonban, hogy ezeknek a készülékeknek az üzemeltetéséhez jogszabályban előírt kéménybélelésre van szükség. A jogszabály meghozatala nem csak a biztonságos és hatékony üzemeltetést célozza, de legalább annyira szól az egészségmegőrzés mellett is. A szén-monoxid szagtalan és színtelen, extrém esetben halált is okoz. Ennek elkerülése érdekében az adott tüzelési anyaghoz meghatározott kéménybélelés kialakítása nélkülözhetetlen. Más-más tüzelőanyaghoz más-más kéménybélelési technika szükséges.

Kéménybélelés árak Budapest területén minden esetben az adott kazán, tüzelőanyag és fűtési rendszer, füstelevező kürtő beható felülvizsgálatával kerül kialakításra. A helyszíni szemle során a szakember a látottak alapján meghatározza, melyik kéménybélelési technika a legmegfelelőbb. Részletes felvilágosítást nyújt a kiválasztott kéménybélelés megvalósításának körülményeiről.

A kéménybélelés árak Budapest peremkerületeiben kivitelezőnként eltérést mutathatnak, ezért kérjen több ajánlatot is.

Bizonyára Ön is értesült már a híradásokból szén-monoxid mérgezésről. Sajnos még napjainkban is előfordulnak kisebb vagy nagyobb mértékű szén-monoxid mérgezések, melyek mind elkerülhetőek lettek volna. A szén-monoxid színtelen, szagtalan gáz, ezért nem érzékeljük jelenlétét, bár a kereskedelmi forgalomban kaphatóak szén-monoxid érzékelők, melyek használatával elkerülhető a mérgezés, még mindig sok otthonból hiányoznak. Azonban a megfelelő kéménybélelés meg is gátolja, hogy nem kívánt rések, repedések keletkezésével, ez az alattomos, olykor emberéleteket is követelő mérgező gáz bejusson a lakóterünkbe.

Kéménybélelés kondenzációs kazánhoz jogszabályi előírás, mely házilagosan nem kivitelezhető. Csak és kizárólag az épületgépész szakember tudja meghatározni az adott füstelvezető kürtő legmegfelelőbb kéménybélelési technológiáját. A kéménybélelés kondenzációs kazánhoz ár az adott fűtési rendszerhez, valamint füstgáz elvezető kéményhez kerül kialakításra. A kéménybélelés kondenzációs kazánhoz ár több szempont figyelembevételével kerül megállapításra.

Klíma
szerelés

Hőszivattyús
rendszerek

Épületgépészet,
kazánszerelés

Gyakori kérdések

Kéménybélelés árai

Napjainkban sok szó esik a kéménybélelési technikákról. Egyre többen cserélik le elavult hagyományos kazánjukat a korszerű, költség-, és energiahatékony kondenzációs kazánokra. Ha Ön is ezt a megoldást választja, tudnia kell, hogy Önt is érinti a jogszabályban kötelezően előírt kéménybélelés, melynek különböző kivitelezési módjai vannak. Ön is tudni szeretné, melyik kéménybélelési mód a legmegfelelőbb az Ön új, korszerű kazánjához, fűtési rendszeréhez? Ennek a megállapítására az épületgépész szakember hivatott, aki rendelkezik a szakirányú tudással, felkészültséggel. Egy helyszíni szemle során a kiválasztott kazántípust figyelembe véve a legapróbb részleteket is tisztázni lehet a szakemberrel, akinek elsődlegesen a használatban lévő füstgáz elvezető kürtőt kell behatóan megvizsgálnia. Az Ön által használt fűtőanyag ismeretében a szakember meghatározza a kéménybélelés módját, valamint a kivitelezés várható időtartamát. A kéménybélelés árai a fent leírt tényezők figyelembevételével történik. A kéménybélelés árai területenként, valamint szakemberenként is mutathatnak eltéréseket, ezt szem előtt tartva indokolt több szakembert is megkeresni.

partnereink

Akikkel együtt dolgozunk!

Visszajelzések

Rólunk mondták

Szívesen és büszkén mutatunk néhányat Megbízóink visszajelzései közül!

Amikor megkerestük őket, még nem tudtuk pontosan, mi lehet a jó megoldás számunkra. A pontos munkavégzés mellett a tanácsokért és javaslatokért is hálásak vagyunk. Köszönet! Csak ajánlani tudom őket.

Hőszivattyús rendszer klímához

Köszönjük a tanácsokat, precíz munkát és korrekt hozzáállást. A csapat időben végzett, ahogy megígérték, maguk után rendet hagytak, amiért külön köszönet.

Fűtési rendszer korszerűsítése

Gyorsan választ kaptunk az ajánlatkérésünkre. Tisztáztuk a részleteket és elkezdődött a munka. Minden rendben volt, legközelebb is őket választjuk! Köszönettel a Varga család Érdről!

Egyszerűsített kazáncsere