Árak

Kazáncsere ára

Mikor válik szükségessé a kazáncsere? Sajnálatos módon általánosságban véve elmondható még ma is, hogy a magyar háztartásokban a kazáncsere akkor kerül megvalósításra, ha az elavult kazánt már nem lehet megjavítani vagy abban az esetben, amikor a kazánszerelő szakember figyelmeztet, hogy a kazán üzemelése már nem biztonságos.

A kazáncsere természetesen komoly anyagi ráfordítást igényelhet, azonban egy kondenzációs kazán beüzemelésével megmenekülhetünk a veszélyessé vált, korszerűtlen gázkazánunktól, ráadásul a fűtési számláink is jól érzékelhető módon csökkenni fognak. A kazáncsere csak kondenzációs kazánnal valósítható meg, mert ez az egyetlen olyan kazán, amely az előírásban meghatározott hatásfok értéket eléri, ami minimum 86 %-ban van meghatározva. Amennyiben Ön is a kazáncsere mellett dönt, épületgépész szakemberrel kell kapcsolatba lépnie, aki részletes információval tud szolgálni a legalkalmasabb kondenzációs kazán típusának kiválasztásával, a kivitelezés folyamatával, valamint a költségekkel kapcsolatosan.

Röviden tömören a kazáncsere ára

A kazáncsere ára függ a kiválasztott kazán típusától, az épület méretétől és az esetleges további munkálatoktól.

Az ár magában foglalja a kazán beszerelését, a régi kazán eltávolítását, a csatlakoztatást és az új rendszer beüzemelését. A megbízható kazáncsere szakember felméri az igényeket, és pontos árajánlatot készít. Az új, energiatakarékos kazán hosszú távon megtérülhet az alacsonyabb energiafogyasztás és a jobb hatékonyság miatt. A pontos kazáncsere ár érdekében kérjen ajánlatot egy megbízható szakembertől!

Kérjen személyre szabott árajánlatot!

72 órán belül személyre szabott árajánlat!

Miért minket válasszon?

Számos oka van miért vagyunk a legjobb választás az Ön számára, így csak néhányat sorolunk fel:

  1. Szakértő és tapasztalt csapat vagyunk. Megfelelő képzettségünk és szakértelmünk van klíma telepítés tekintetében. Megbízhatóak és leinformálhatóak vagyunk.
  2. Minőségi munkát végzünk. Minden klíma telepítés a legjobb minőségben és precízen történik. Munkáinkat referenciákkal tudjuk igazolni.
  3. Minden esetben figyelembe vesszük az egyedi igényeket. Minden munka más, ezért rugalmasan alkalmazkodunk az Ön igényeihez.
  4. Gyorsan és hatékonyan dolgozunk. Tudjuk, hogy az idő mindenkinek fontos, ezért igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni a klíma telepítést.
  5. Az általunk elvégzett munkára garanciát vállalunk, valamint külön megállapodás alapján elvégezzük az időszakos karbantartási munkákat is.

Válasszon minket, biztosan a legjobb szolgáltatást kapja a legjobb minőségben.

Köszönjük a tanácsokat, precíz munkát és korrekt hozzáállást. A csapat időben végzett, ahogy megígérték, maguk után rendet hagytak, amiért külön köszönet.

Fűtési rendszer korszerűsítése

Gyorsan választ kaptunk az ajánlatkérésünkre. Tisztáztuk a részleteket és elkezdődött a munka. Minden rendben volt, legközelebb is őket választjuk! Köszönettel a Varga család Érdről!

Egyszerűsített kazáncsere

Kazáncsere akció

Az egy-két évtizeddel ezelőtt megvásárolt gázüzemű kazánok mára elhasználódtak, korszerűtlenné, egyes esetekben még veszélyessé is váltak. Szép számmal akadnak még ma is olyan családok, akik megvárják az utolsó pillanatot, amikor már elkerülhetetlen a kazáncsere. Az épületgépész szakemberek azonban óva intenek, – mégpedig joggal – az ilyen magatartástól, hiszen az elavult gázkazánok indokolatlanul, folyamatosan csak falják az energiát, sőt mi több, idővel veszélyessé váló üzemelésük személyes épségünket is fenyegetheti.

Kazáncsere akció keretében is le lehet cserélni a hagyományos gázkazánt a nálánál sokkal korszerűbb, jóval kisebb energiamennyiséget felhasználó kondenzációs kazánra.  A kondenzációs kazánra történő váltás sok előnnyel jár, hiszen a kondenzációs kazán beüzemelésére fordított költségek a fűtési számlákban rövid úton, néhány év alatt megtérülnek. A kötelezően előírt, engedély köteles kéménybéleléssel is számolni kell.

Kazáncsere árak Budapest

Ön is bölcsen cselekszik, ha nem várja ki az utolsó pillanatot, amikor az Ön otthonában üzemelő gázüzemű kazán végleg meghibásodik, javítása már nem kivitelezhető, rosszabb esetben annak üzemelése veszélyessé válik.

A kazáncsere alkalmával tudni kell, hogy az beszerelendő új kazán kizárólag kondenzációs kazán lehet. Ennek az az oka, hogy 2015-ben az Európai Unió meghatározta, mely kazánok kaphatják meg a beüzemelési engedélyt, mely után 2016-ban hazánkban is jogszabályi szigorítást hajtottak végre. Az előírás meghatározza, hogy kizárólag a legalább 86%-os szezonális hatásfokot elérő gázkazánok kaphatnak engedélyt a beüzemelésre. Ennek az előírásnak csak a kondenzációs kazánok felelnek meg, melyek beüzemelésének másik előfeltétele, hogy szintén előírásban meghatározott módon legyen kibélelve a füstelvező kürtő.

Kazáncsere árak Budapest területén különböző szempontok figyelembevételével kerülnek megállapításra az épületgépész szakember által. A kazáncsere árak Budapest és peremkerületeiben minden alkalommal az adott otthon fűtési rendszerét felmérve kerülnek kikalkulálásra.

Kazáncsere költségei

Ha már meghoztuk a bölcs döntést és rászánjuk magunkat a kazáncserére, teljesen természetes, hogy a költségvonzataival is tisztában szeretnénk lenni. Ezzel kapcsolatban pedig nem más, mint egy tapasztalt épületgépész szakember tud releváns információkkal szolgálni. A jogszabály rendelkezése szerint csak és kizárólag kondenzációs kazánt lehet beszerelni hazánkban 2016. óta. A kondenzációs kazánok minden mai elvárásnak maximálisan megfelelnek. A hatásfokuk kiváló, a fűtési számlákban mutatkozó jelentős csökkenés mindenki számára kívánatos. A kondenzációs kazánok sokkal kevesebb földgáz felhasználásával biztosítják a magas hatásfokot, ezáltal a havi rezsi számlánkban is jelentős megtakarítást eredményez üzemeltetésük.

A kazáncsere költségei vonatkozásában felelőtlenség volna alapos helyszíni felmérés és a személyes, minden részletre kitérő egyeztetés nélkül nyilatkozni. A kazáncsere költségei tekintetében a kötelezően előírt kéménybélelés kivitelezésének költségével is számolni kell.

Kazáncsere állami támogatás

Az „Otthon melege” program 2022. év végén kifutott. Az alábbiak vannak:

Tervben van a napelemes pályázat második köre, a Zöld hitellel kapcsolatban a Jegybank részéről vannak törekvések, a CSOK csak a feltételeket teljesíteni tudó családok számára érhető el. 600.000-2.750.000 Ft között (gyerekek számától függően a lakáscéltól és a lakás hasznos alapterületétől függően) használt vagy új lakás vásárlásra vagy meglévő bővítésére vagy új lakás építésére vehető igénybe. Falusi CSOK, a CSOK speciális formája, preferált kistelepülésen vásárolandó vagy korszerűsítendő ingatlant esetében. Vásárláskor a támogatás 50 %-a fordítható a vételárra, min. 50 %-ban felújításra, korszerűsítésre használható fel. A támogatás elérhetősége 2024. december 31-ig lett meghosszabbítva: 1 gyerek= 600.000 Ft, 2 gyerek = 2,6 MFt, 3 gyerek = 10 MFt.

Babaváró hitel igénybevehetőségének meghosszabbított határideje: 2024. dec. 31. A 3. gyerek megszületése után az addigi kamatmentes hitel átváltozik vissza nem térítendő támogatássá, azonban a 2. gyerek megszületése után a fennmaradó hitel 30%-át elengedik. Ez szabad felhasználású hitel, így energetikai korszerűsítésre is felhasználható.

Klíma
szerelés

Hőszivattyús
rendszerek

Épületgépészet,
kazánszerelés

Gyakori kérdések

Kazáncsere ár

A magyar háztartásokban jellemzően még mindig sok helyen üzemelnek a hagyományos gázkazánok, melyek előbb vagy utóbb cserére szorulnak. Egyes régi gázkazánokhoz már nem is lehet alkatrészt kapni, ezért fennáll a veszélye annak, hogy menthetetlenül le kell cserélni azokat. Ilyen esetben utána kell járni alaposan, hogy a meglévő fűtési rendszerünkhöz melyik típusú kondenzációs kazán a legmegfelelőbb. Segítséget ebben egy gyakorlott gázkazán szerelőtől kaphatunk. A fűtésszerelő szakember mindenre kiterjedő figyelemmel elvégzi a szükséges helyszíni felmérést és tájékoztatást nyújt a beüzemelésre kerülő új kazánnal kapcsolatosan. A vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek is minden esetben eleget kell tenni, vagyis az előírt kéménybélelést is el kell végezni. Amint elkészült az előírásoknak mindenben megfelelő kéménybélelés, a kéményseprő cég illetékeseitől be kell szerezni a szakvéleményt, mely után a kondenzációs kazán beüzemelhető. A kazáncsere ár legjelentősebb tétele maga a kondenzációs kazán, melyhez hozzáadódnak a szereléshez szükséges anyagok, a szerelő munkadíja, valamint a kéményseprői szakvélemény költsége.

partnereink

Akikkel együtt dolgozunk!

Visszajelzések

Rólunk mondták

Szívesen és büszkén mutatunk néhányat Megbízóink visszajelzései közül!

Amikor megkerestük őket, még nem tudtuk pontosan, mi lehet a jó megoldás számunkra. A pontos munkavégzés mellett a tanácsokért és javaslatokért is hálásak vagyunk. Köszönet! Csak ajánlani tudom őket.

Hőszivattyús rendszer klímához

Köszönjük a tanácsokat, precíz munkát és korrekt hozzáállást. A csapat időben végzett, ahogy megígérték, maguk után rendet hagytak, amiért külön köszönet.

Fűtési rendszer korszerűsítése

Gyorsan választ kaptunk az ajánlatkérésünkre. Tisztáztuk a részleteket és elkezdődött a munka. Minden rendben volt, legközelebb is őket választjuk! Köszönettel a Varga család Érdről!

Egyszerűsített kazáncsere