Blog

Hőszivattyú radiátoros fűtéshez

A hőszivattyúk hőforrásukat tekintve lehetnek levegő-víz hőszivattyúk, melyek a környezeti levegő hőenergiáját hasznosítják, víz-víz hőszivattyú rendszerek, melyek a nyílt vizekből, illetve kutakból nyerik a hőenergiát, végül pedig a föld-víz hőszivattyús megoldás, melyek a talajkollektoros, valamint talajszondás változatok.

A különböző hőszivattyú rendszerek mindegyike rendkívül gazdaságos, fűtésre és hűtésre is egyaránt alkalmas, hiszen a hőszivattyú körfolyamata meg is fordítható.

A hőszivattyú rendszerek különböző hőleadó felületekkel vannak összekapcsolva, mint például radiátorok vagy a padlófűtés.

A hőszivattyú radiátoros fűtéshez a legkevésbé ajánlott, első sorban azért sem, mert a hőszivattyú egyik nagyszerű tulajdonságát, miszerint hűteni lehet vele, a radiátorokkal nem lehet megoldani.

Míg a fal-, és mennyezetfűtés esetében mindenhol egyforma a hőérzetünk, addig a radiátoros megoldás esetén csak a radiátorok közvetlen közelében érezhető a meleg, ezért sem ajánlatos a hőszivattyú radiátoros fűtéshez.

Levegő víz hőszivattyú radiátoros fűtéshez

Amint az előző bekezdésekben kitértünk rá, a hőszivattyús rendszereknek több módozata közül is választhatunk. Attól függően, hogy milyen adottságokkal rendelkezik az ingatlanunk, kell megválasztani a legmegfelelőbb fűtési, hűtési rendszer kialakítását, mely hosszú távon biztonságosan és hatékonyan fog gondoskodni az év minden szakában az optimális komfortérzetünkről.

A levegő víz hőszivattyú radiátoros fűtéshez, a környezeti levegőből nyeri ki a hőenergiát, mellyel a fűtési rendszerben cirkuláló vizet felmelegíti. Mint minden hőszivattyús rendszert, a levegő víz hőszivattyús rendszert is lehet radiátoros fűtési módnál alkalmazni úgy a meglévő fűtési rendszerek korszerűsítése során, mint az újonnan épített otthonok esetében.

A levegő víz hőszivattyú radiátoros fűtéshez egyik előnye, hogy telepítése akár egy nap alatt is kivitelezhető. Szemben a víz-víz hőszivattyús rendszerrel, a levegő víz hőszivattyú installálása nem igényel kútfúrást. Nincs szükség engedélyeztetési eljárásra sem, mint például a földgáz bekötésénél.

Daikin hőszivattyú radiátoros fűtéshez

Az utóbbi időben az emberek figyelmének központjában a fűtésszámlák csökkentésének lehetséges módjai szerepelnek. Természetes igény, hogy amennyire csak lehetséges, csökkenteni tudjuk az energiafelhasználást. Ennek számos módja van, mindenki a saját lehetőségeihez mérten igyekszik tenni az ügy érdekében.

A legkorszerűbb, egyben a leginkább energia-, és költséghatékony megoldás a hőszivattyús rendszer telepíttetése, mely által nem mellesleg még a környezetünk védelméért is teszünk. Hőszivattyús rendszer alkalmazásakor tovább csökkenthetjük a költségeinket, ha a kedvezményes H, illetve GEO tarifát igényeljük az illetékes áramszolgáltatótól, illetve napelem rendszert is telepíttetünk. Fűtéskorszerűsítés esetén a hagyományos, elavult gázkazán is kiváltható vele. A Daikin hőszivattyúk kompakt méretüknek köszönhetően nem igényelnek külön gépészeti helyiséget, akár a konyhaszekrényben is elhelyezhetők.

A Daikin hőszivattyú radiátoros fűtéshez is kiválóan alkalmas. A Daikin hőszivattyú radiátoros fűtéshez, de a lakás adottságaitól, a tulajdonos egyéni igényeitől függően, többféle hőleadó rendszerhez is hozzákapcsolható. A Daikin cég országos szervizhálózattal áll a felhasználók rendelkezésére.

Még több hasznos információk

További cikkeink

Geotermikus hőszivattyú

A hőszivattyús rendszerek a hűtőszekrény elvén működnek, éppen csak fordítva. A hőszivattyús rendszerek előnyeit számba véve, a legkiemelkedőbb tulajdonságuk, hogy a szükséges energia kétharmadát a környezeti levegőből nyerik, így nincs károsanyag kibocsájtás. Fűtéskorszerűsítés során is egyszerűen alkalmazhatóak. Bár a kezdeti beruházás jelentősebb, azonban a fűtési, hűtési költségekben ez a kiadás pár éven belül megtérül.

Részletek >>

Hőszivattyú radiátoros fűtéshez

A hőszivattyúk hőforrásukat tekintve lehetnek levegő-víz hőszivattyúk, melyek a környezeti levegő hőenergiáját hasznosítják, víz-víz hőszivattyú rendszerek, melyek a nyílt vizekből, illetve kutakból nyerik a hőenergiát, végül pedig a föld-víz hőszivattyús megoldás, melyek a talajkollektoros, valamint talajszondás változatok.

Részletek >>