Blog

Hőszivattyú padlófűtéshez

A hőszivattyús fűtési rendszer üzemeltetésével Ön függetlenné válhat a gázszolgáltatótól, a földgáz árának emelkedése már nem lesz kihatással a fűtési számláira.

Amennyiben Ön is hőszivattyús rendszer telepítése mellett dönt, nem csak egy energiahatékony fűtési, hűtési rendszer mellett dönt, de egyben hozzájárul az ökológiai lábnyom csökkentéséhez is.

Egy hőszivattyús rendszer installálásával ki tudjuk nyerni a talajban szunnyadó hőenergiát is. A hőszivattyús rendszer részét képezi egy úgynevezett hőtároló tartály, valamint a hőleadó felület is, mint például a padlófűtés.

Hőszivattyú padlófűtéshez az egyik leghamarabb megtérülő fűtési rendszer, valamint a hatásfoka is kifejezetten magas. A radiátorokkal szemben a fűtővíz hőmérséklete jóval alacsonyabb, mégis képes ugyanazt a hőmennyiséget leadni, mint egy radiátor, mely jóval magasabb hőmérsékletű fűtővízzel üzemel.

A hőszivattyú padlófűtéshez, bár nem a legolcsóbb megoldás, ám hosszú távon az egyik leggazdaságosabb, ráadásul környezetünk védelméért is sokat teszünk a hőszivattyú alkalmazásával.

Hőszivattyú padlófűtés ár

A hőszivattyús rendszer alkalmazása felettébb környezetbarát fűtési megoldás, ráadásul a használati melegvíz előállításáról is gondoskodik. A hőszivattyús rendszer speciális gázzal üzemel, mely a hő felvételéről és leadásáról gondoskodik. A hőszivattyúknak több fajtája is létezik, – attól függően, hogy az energiát honnan nyerik ki -, ilyenek a levegő-levegő hőszivattyúk, a levegő-víz hőszivattyúk, valamint a víz-víz hőszivattyúk. A hőszivattyúkat különböző hőleadó felületekkel lehet összekapcsolni, mint például a padlófűtés vagy a radiátor.

Az egyik leggyakoribb és legkedveltebb alkalmazás a hőszivattyú padlófűtéssel történő összekapcsolása. Komfortérzetünknek is a padlófűtés a legkellemesebb, hiszen közvetlenül a lábunkon keresztül érezzük a padló melegét.

A hőszivattyú padlófűtés ár legmeghatározóbb eleme a hőszivattyú maga. A hőszivattyú padlófűtés ár tartalmazza még a padlófűtés kialakításához szükséges anyagokat, valamint a szakember munkadíját is.

Hőszivattyú telepítése padlófűtéshez

Hőszivattyú telepítése padlófűtéshez nem csak az újonnan épülő ingatlanok esetében alkalmazható, hanem a használatban lévő otthonok esetében is. A padlófűtés nagyon kedvelt a felhasználók körében, hiszen komfortérzetünket ez a fűtési mód szolgálja a leginkább. Köztudott, hogy a lábunkon keresztül érzékelt hőmérséklet a legmelengetőbb. Míg a radiátorok esetében a meleget csak azok közvetlen közelében érzékeljük, addig a padlófűtés által szolgáltatott meleg az egész helyiségben egyformán érzékelhető.

Amennyiben a hőszivattyú telepítése padlófűtéshez módozatát választja Ön is, nem csak a gázszolgáltatótól tudja magát függetleníteni, hanem a rezsiköltségeit is jelentős mértékben le tudja faragni. Ráadásul a megújuló energiaforrások egyikét választva a környezetünk megóvása érdekében is sokat tesz.

A megfelelő hőszivattyú kiválasztásában kérje épületgépész szakember segítségét, aki az építmény összes adottságát, valamint az Ön igényeit és anyagi lehetőségeit figyelembe véve az optimális fűtési, hűtési megoldást fogja javasolni.

Még több hasznos információk

További cikkeink

Geotermikus hőszivattyú

A hőszivattyús rendszerek a hűtőszekrény elvén működnek, éppen csak fordítva. A hőszivattyús rendszerek előnyeit számba véve, a legkiemelkedőbb tulajdonságuk, hogy a szükséges energia kétharmadát a környezeti levegőből nyerik, így nincs károsanyag kibocsájtás. Fűtéskorszerűsítés során is egyszerűen alkalmazhatóak. Bár a kezdeti beruházás jelentősebb, azonban a fűtési, hűtési költségekben ez a kiadás pár éven belül megtérül.

Részletek >>

Hőszivattyú radiátoros fűtéshez

A hőszivattyúk hőforrásukat tekintve lehetnek levegő-víz hőszivattyúk, melyek a környezeti levegő hőenergiáját hasznosítják, víz-víz hőszivattyú rendszerek, melyek a nyílt vizekből, illetve kutakból nyerik a hőenergiát, végül pedig a föld-víz hőszivattyús megoldás, melyek a talajkollektoros, valamint talajszondás változatok.

Részletek >>